HTC scherm vervangen

Ai, is het scherm van je HTC telefoon kapot? Dat is mooi balen! Nu kan je hem wegbrengen naar de reparatie winkel om de hoek. En dan hopen dat ze met originele onderdelen werken en de scherm reparatie goed uitvoeren…


Maar je kan ook zelf het scherm van je HTC telefoon vervangen!

  • Dat scheelt je een hoop kosten,
  • je bent je telefoon niet kwijt en 
  • je hebt het helemaal zelf in de hand!

WE HELPEN JE!

Niet denken: ”Dat kan ik niet…..” We helpen je met je HTC reparatie! Wanneer je bij ons een nieuw scherm en/of lcd module bestelt, ontvang je er gratis het benodigde reparatiegereedschap bij. Afhankelijk van het type mobiele telefoon krijg je hier een mini kruiskopschroevendraaierTorx 5 schroevendraaier en openingstools bij.


Hoe gaat de scherm reparatie in zijn werk? 

Bij het nieuwe scherm ontvang je gratis reparatie tools om je HTC zelf te repareren. Daarnaast vind je online, op de productpagina, veen instructievideo over hoe je reparatie van je eigen telefoon uitvoert. 

 

 

Is het vervangen mijn HTC scherm ingewikkeld? 

In de meeste gevallen vervang je bij een HTC scherm zowel de LCD als het scherm. Dit maakt het de reparatie  een stuk eenvoudiger, omdat je de LCD niet van het scherm af hoeft te halen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de HTC One 8 en de HTC One Mini. 

 

Daarbij wordt vaak ook het frame meegeleverd. Dat scheelt een hoop werk, omdat je deze dan niet hoeft over te zetten van het oude HTC scherm. 

 

Het nadeel van zowel de LCD als het scherm vervangen is het prijskaartje. Omdat het om twee (weliswaar geassembleerde) onderdelen gaat, is het gemiddeld onderdeel duurder dan die van alleen het scherm. 

 

In een aantal gevallen is het wel mogelijk om alleen het scherm te vervangen. Zoals bij de HTC Desire C en de HTC Desire 310. Hier is het scherm alleen aan de rand verlijmd met de LCD. Wanneer je deze dan voorzichtig verwarmd, bijvoorbeeld met een fohn, wordt lijmlaag zacht. Vervolgens kan je het scherm van de LCD afhalen en alleen het HTC scherm vervangen. 


Twijfel je nog?  

Twijfel of je de HTC reparatie zelf durft uit te voeren? Bekijk dan eerst de instructievideo van de desbetreffende HTC telefoon. Deze vind je op de productpagina in het 2e tabblad onder montage instructie.

Op basis daarvan kan je een inschatting maken. En anders; niet goed = geld terug! (*check wel even de retourvoorwaarden)

 

Direct aan de slag!