Over iPhone reparatie

Bij de meeste iPhone types vervang je, bij een barst in je scherm of een kapotte LCD display, zowel de LCD als het touchscreen. Dit komt omdat beide onderdelen dusdanig met elkaar zijn verlijmd dat je ze niet zonder scheuren van elkaar haalt. Dit onderdeel, het scherm en LCD samen, noemen wij een unit (ook wel display module of assembly genoemd).

Dus van de iPhone 4, iPhone 4siPhone 5iPhone 5CiPhone 5S en de iPhone 6 vervang je zowel het scherm als de LCD tegelijkertijd. 


De uitzondering hierop is de iPhone 3G & 3GS: van dit type is het mogelijk om alleen het scherm of alleen de LCD te vervangen. Overigens is van de 3G en de 3GS ook de complete module / unit verkrijgbaar; deze is heel simpel te vervangen en geschikt wanneer zowel je LCD als de touchscreen kapot zijn.


Kwaliteit iPhone onderdelen

Van de vervangingsonderdelen van de iPhone zijn veel verschillende kwaliteiten op de markt. Wanneer je een LCD unit (dus zowel LCD als digitizer/touchscreen) koopt onder de 25 euro, kan je ervan uitgaan dat dit inferieure kwaliteit is. Je merkt dit o.a. aan de fletse kleurweergave van de LCD en de inkijkhoek.

GSMdisplay.com levert 2 kwaliteiten:


 

Zelf repareren of de reparatie uitbesteden?

Bij GSMdisplay.com heb je de keuze! Ben je handig, dan kan je de reparatie van je telefoon prima zelf uitvoeren. De reparatietools krijg je van ons gratis meegeleverd en de instructievideo vind je online bij het product. (2e tabblad onder "montageinstructies")
 

De complexiteit van de reparatie van de iPhone 4 en 4S is gemiddeld. Wees vooral voorzichtig met de flexkabel. Wanneer je hier onbezonnen mee omgaat, kunnen er scheurtjes in de flexcable komen. Gevolg is dat de touch niet of deels werkt.

De reparatie van de iPhone 5 is complexer. We raden je aan om de reparatievideo van te voren te bekijken om zelf een inschatting te maken.

De reparatie van de iPhone 6 is daarentegen weer goed te doen.  

Laat je het liever over aan een expert? Wij doen de reparatie graag voor je. Vraag direct een vrijblijvende offerte aan.


Een andere kleur iPhone?

Heb je een witte iPhone 4 of 4S en wil je graag een zwarte (of andersom)? Dan is dat ook mogelijk! Bestel dan de set. Je krijgt dan de unit (LCD en touchscreen) met homebutton en achterkant in de juiste kleur geleverd.